Yukarı Çık
Bildirimler
Şu anda, yeni bir bildirim mevcut değil!

Yeni bildirim olduğu zaman tam olarak burada karşına çıkacak.

5 dakika okunma süresi

6

Oyun Oynayarak Öğrenmenin Eğlenceli Yolları

Oyun oynamak sadece eğlence değil, aynı zamanda öğrenmenin en keyifli yolu! Eğlencenin dibine vurun, bilgiye zahmetsizce dalın!

admin

17 saat önce

Oyun Oynayarak Öğrenmenin Eğlenceli Yolları

Oyun Oynayarak Öğrenmek: Eğlenceli Bir Yolculuk

Yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek, kabul edelim ki zaman zaman zorlu ve sıkıcı olabilen bir şey. Her tarafımız oyunlarla, dizilerle, internetle vs. çevriliyken bir şeye odaklanabilmek zor. Bu noktada, imdadımıza teknoloji yetişiyor. Öğrenme sürecini oyunlaştırıp eğlenceli hale getirmeye çalışan sürüsüyle yapım var, biz de kendini geliştirmek isteyen oyunculara öne çıkan birkaç tanesini sıralayalım. Ama dikkat, bu dosya “GTA’dan arkadaşlığın gücünü öğrendim” gibi bir şey değil. Bizim konumuz, doğrudan oyuncusuna bir şeyler öğretme derdinde olan oyunlar!

Rocksmith 2014

Rocksmith 2014, bu dosyada bahsetmemek suçtur dedirten bir yapım. İster gitara yeni başlayacak olun, ister kendini geliştirmek isteyen tecrübeli biri, ister sadece şarkı öğrenme niyetinde olun, Rocksmith her durumda tam aradığınız şey. Gerçek gitarınızı (elektro, bas ya da akustik) Real Tone Cable adındaki özel bir kabloyla bilgisayara bağlayarak oynuyorsunuz. Tabii, bu kablo biraz pahalı, 350 lira civarında. Ama merak etmeyin, biraz zaman ve pratikle o parayı kazanırsınız… ya da kazanamazsınız, onu bilemem.

Şarkı öğrenmek istiyorsanız, oyundaki 60’a yakın şarkıdan istediğinizi seçiyorsunuz. Üstelik 800’e yakın şarkı da DLC olarak satışta! İstediğiniz şarkının en kolay yerlerini çalmaya başlıyorsunuz. Oyun, çaldıkça geliştiğinizi algılıyor ve şarkının daha zor bölümlerini yavaş yavaş oyuna dâhil ediyor. Yani, tıpkı hayat gibi, önce basit sonra zor!

Videoların içinde, penayı nasıl tutmanız gerektiğinden karmaşık gamlara kadar uzanan pek çok ders var. Sanki bir gitar öğretmeni tutmuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Ama dikkat! Her türü kapsamayabilir, yani “Beni ünlü rock yıldızı yapacak mısın?” diye sormayın, çünkü bu, tamamen sizin elinizde!

Rocksmith’in başka güzellikleri de var: Arkaya baterili bir altyapı açıp doğaçlama yapabilir ya da ilginç arcade oyunlara girip akor basarak uzay gemileri avlayabilirsiniz. Yani, hem eğlenip hem öğrenmek mümkün! Eğer gitar meraklısıysanız, kesinlikle tavsiye ederim. 2014 versiyonunu edinin, çünkü önceki versiyonu o kadar da etkili değil. Ama eğer Rocksmith’te kendinizi kaybedip ünlü rock yıldızı olursanız, lütfen imzalı bir albüm gönderin, bu da benim hayalim!

Influent

Influent, dil öğrenmenin belki de en sıkıcı yanlarından birini oyunlaştırıyor: Kelime öğrenme! Bu oyun, sizi keyfinizce içinde dolaşabileceğiniz odalara sokuyor ve her şeyin adı bir tıkla öğrenilebilir durumda. 18 dil arasında tıklayıp kelime öğrenmek istiyorsanız, Influent tam size göre! Hatta “Bu odada ne var?” diye bakarken kaybolursanız, o başka bir hikaye!

LearnMatch

LearnMatch, telefonunuzda oynayabileceğiniz bir kelime öğrenme oyunu. Eşleştirme, sıraya koyma gibi oyunları kendiniz oynayabileceğiniz gibi başka kullanıcılarla karşılıklı maçlara da girebiliyorsunuz. Yani, dil öğrenmek için bir nevi spor salonu gibi düşünün. Yalnız burada “Hadi bakalım, kim daha fazla kelime öğreniyor?” diye bir yarışma var! Uygulamanın Türkçe desteği de mevcut; öğrettiği diller arasında İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce ve Almanca var. Eğer otobüste, serviste ya da metroda vakit geçiriyorsanız, LearnMatch ile kelime dağarcığınızı geliştirmek için harika bir fırsat!

Learn Japanese to Survive

Learn Japanese to Survive, Japoncada üç tane alfabe vardır ya (Hiragana, Katakana, Kanji). Bu oyun, bu üç alfabenin birini öğretmek üzerine yapılmış. Yani hikaye tatlı, karakterler sevimli ama “Japonca öğrenmek” dediğimizde aklımıza gelen gramer, kelime bilgisi yok. Sadece alfabeyi öğreniyorsunuz. Ama bu da bir başlangıç, değil mi? Oyunların bazıları sadece eğlencelik olabilir, ama bu oyun en azından “Aaa, bu harf neye benziyor?” diye düşündürtebilir!

PC Building Simulator

PC Building Simulator, bilgisayar toplamak isteyen ama “Acaba anakartı yakar mıyım?” diye korkanlar için ideal bir oyun. Bilgisayarınızı nasıl toplayacağınızı öğrenirken, cebinizi yakmadan pratik yapabilirsiniz. Hangi işlemci grubu hangi anakartlarla çalışır, DDR nedir, RAM nedir? Bu soruların hepsinin cevabı burada. Hem de sanal ortamda! Artık bilgisayarınızı yükseltmek için bir uzmana danışmanıza gerek yok. Hatta bu oyunda o kadar özgürsünüz ki, bilgisayarınızı disko topu gibi parlatıp süsleyebilirsiniz!

Universe Sandbox ²

Universe Sandbox ², evrenin işleyişiyle ilgili muazzam bir simülasyon. Bu oyunu keşfettiğinizde, sınıf öğretmeninizin ders kitabını bir kenara bırakıp oyun oynamak isteyeceksiniz. Birçok farklı senaryo ile güneş sistemindeki gök cisimlerinin yörüngeleriyle oynayabilir, ya da kendi sistemlerinizi yaratıp yok edebilirsiniz. Yani, evrenin sırlarını öğrenmek için sıkıcı ders kitaplarından uzaklaşabilirsiniz. Hatta belki de bir gün “Ben uzay bilimcisiyim” diyerek gökyüzüne bakıp hayal kurabilirsiniz!

Microsoft Flight Simulator X

Microsoft Flight Simulator X, gerçekçi bir uçuş simülasyonu arayanlar için harika bir seçenek. Uçak kaldırma, indirme gibi temel konularda bilgiler öğrenirken, joystickle oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Uçuş simülasyonları, amatör havacılık meraklıları için mükemmel bir başlangıç. Hatta belki bir gün “Ben pilotum!” diyerek gökyüzünde süzülebilirsiniz. Ama dikkat edin, uçmayı öğrenirken yere çakılmayın!

Yazımızın ikinci bölümünde kafa açan oyunlara bakalım. Anatomiyi öğrenecek, yeni enstrümanlar çalmaya başlayacak, yemek yapma yeteneklerimizi geliştireceğiz. Kısacası, oyun oynarken öğrenmenin keyfini çıkarın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorumu sen yapmak ister misin?