Yukarı Çık
Bildirimler
Şu anda, yeni bir bildirim mevcut değil!

Yeni bildirim olduğu zaman tam olarak burada karşına çıkacak.

7 dakika okunma süresi

1

2023 Yılının En İyi Donanım ve Teknoloji Ürünleri

2023'teki en iyi donanım ve teknoloji ürünleriyle tanışın! Teknoloji öyle gelişti ki, yakında kahve yapacaklar!

admin

18 saat önce

2023 Yılının En İyi Donanım ve Teknoloji Ürünleri

20 Yıl Öncesine Dönüş: Donanım ve Teknoloji Ürünleri

Bundan 20 sene öncesini hatırlıyor musunuz? O zamanlar her ay 20-30 yeni oyuncu donanımını incelemek için bir araya gelir, gece yarılarına kadar tartışırdık. Şimdi ise, o günlerden eser yok! 20-30 ürünü yılda zor buluyoruz. Ürünler az çıkınca, iyilerinin kıymeti de artıyor tabii. Bu yüzden, biz de oturduk (ben, ben ve ben) kafa kafaya verip bu sene gördüğümüz, kullandığımız en iyi donanım ve teknoloji ürünlerini derledik.

İyisini seçerken fiyatına da dikkat ettik. Yani, en yükseğini değil, idealini hedefledik ve fantezi ürünlerden uzak durduk. Bu ürünlerin çoğunun incelemesini web sitemizde ve YouTube kanalımızda bulabilirsiniz. Şimdi ise, bu ürünleri tanıtmaya geçelim!

Oyuncu Faresi: Logitech G305

Logitech G305, sade bir tasarıma sahip ama performansı yüksek. Yani, bu fareyi kullanırken kendinizi bir süper kahraman gibi hissedebilirsiniz. Logitech’in Lightspeed kablosuz teknolojisini ve HERO sensörünü kullanıyor, ancak fiyatı o kadar uygun ki, “Bu fare ne, altın mı?” dedirtecek cinsten değil. Bu fare varken, diğer Lightspeed fareler için fazladan para vermeye gerek yok, cidden!

Oyuncu Klavyesi: Logitech G413

Logitech G413 klavye tercihimizi yaparken biraz geçmişe gittik. İçinizden “413 de nesi, bunun 613’ü çıkmadı mı?” diyenler olabilir. Evet, doğru ama sırf kozmetik farklar için aradaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyoruz. RGB ışıklarınız yok mu? O zaman G512 de iyi bir seçim olabilir. Ama G413’ün Carbon rengi üzerindeki kırmızı aydınlatma ve Romer-G Tactile tuşları, bizim için tam bir görsel şölen!

Oyuncu SSD: XPG Gammix S11

XPG Gammix S11 SSD seçimimiz geçen seneden bu yana değişmedi. Bu SSD, saniyede 3GB’ın üzerinde süper okuma performansı sunarken, şık tasarımlı soğutmasıyla da dikkat çekiyor. Rakiplerinin yarı fiyatına olması, onu tam bir fırsat ürünü haline getiriyor. Yani, bu SSD’yi alırken çok düşünmeye gerek yok, hemen kapın gitsin!

Oyuncu Kulaklığı: SteelSeries Arctis 1

SteelSeries Arctis 1, ekonominin boşa sardığı bu dönemlerde bizim de tercihlerimizi ekonomik yapmamıza neden oldu. Piyasadaki en iyi kulaklık olma iddiasından uzak olsa da, sade ve düzgün tasarımı ile fiyatına beş basan ses kalitesiyle, bizim gözümüzde çoğu oyuncunun ilk tercihi olmalı. Ekonomik olması, oyuncular için bir kazanç değil mi?

Oyuncu İşlemcisi: AMD Ryzen 7 3700X

Ve işte karşınızda, AMD Ryzen 7 3700X! Bana sorarsanız yılın olayı budur. En eski Intel fanatiği bile AMD’nin üstünlüğünü kabul ettiyse, artık Ryzen’in liderliği tartışmaya kapalı. Fiyat, performans, toplam maliyet derken, Intel’in gol yediği o kadar çok alan var ki! Ancak, not düşelim ki biz bizzat denemedik; çünkü AMD’nin Türkiye’de olup olmadığına dair bilgimiz yok. Ama duyduğuma göre, bir yerlerde hâlâ kaybolmuş.

Oyuncu Bilgisayarı (Dizüstü): Acer Helios 300

Acer Helios 300, yılın en kusursuz ürünlerinden biriydi. O kadar beğendim ki, gidip bir tane satın aldım. Tasarım ve performans olarak bir oyun sisteminde yapılabilecek her şeyi yapmış Acer. Yani, bu bilgisayarla rakiplerinizi yenmek için sadece “Hadi bakalım, benden kaçış yok!” demeniz yeterli. Aylardır kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki, gelmiş geçmiş en iyi oyuncu dizüstü sistemi!

Oyuncu Bilgisayarı (Masaüstü): Asus ROG Strix GL12CM

Asus ROG Strix GL12CM, dışarıdan güzel gözüken bir sistem bulmak o kadar zor ki! Ancak, bu sistem tasarımına ve iç mimarisine özen gösterilmiş bir model. İçine baktığınızda “İşte budur!” dedirten çok az modelden biri. Hem şık hem de performanslı, tam bir oyuncu dostu!

Yılın Monitörü: Acer Predator X34

34” monitörlere olan zaafımızı bir kez daha hatırlatalım. Başka bir ekran boyutuna da ödül vermemiz düşünülemez. Bu sene yeni bir model çıkmayınca, geçen seneki tercihlerimize geri döndük. Omen X 35” de şahane, Acer Predator X34 de. İkisi de harika! Bu sene birini seçtik, ama diğerini de yakalamak için peşinden koşabilirsiniz.

Yılın Kulaklığı: Sony WH1000XM3

Bir servet gerektiren profesyonel modelleri kenara koyun; ne ses kalitesi ne de gürültü engelleme olarak WH1000XM3 ile yarışabilecek bir kulaklık zor bulursunuz. Evet, ucuz bir ürün değil ama sahip olduğu özellikler (Bluetooth, NFC, Alexa, Dokunmatik, Pil Ömrü) ile düşününce verdiğiniz her kuruşun üç mislini hak ediyor. Yani, sesin tadını çıkarın, ama biraz boş cüzdanla!

Yılın Telefonu: Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70, bu sene en üst seviye amiral gemileri yerinde sayarken, ekonomik modeller kendini hayli geliştirdi. Özellikle Samsung’un yeni A serisi, 3.000TL’nin altında fiyatlara olmayacak özelliklerle geliyor. Elbette işlemci performansı olarak S ve Note serileriyle arasında ciddi farklar var ama aradaki fiyat uçurumunu düşününce A serisi daha iyi bir seçenek. Uçak bileti alırken bile A70’i düşünebilirsiniz, belki daha iyi bir fırsat bulursunuz!

Yılın En İyi Teknoloji Ürünü: Oculus Quest

Ve işte karşınızda Oculus Quest! Bu sene gördüğüm, denediğim ve kullandığım ürünlerin hiçbiri bu kadar hayran bırakmadı. Yıllardır “Eh, meh, bu da olmamış” diye burun kıvırdığım sanal gerçekliği alıp günlük hayatımın bir parçası haline getirdi. Rift S dâhil diğer VR başlıklarını almanın bir anlamı kalmadı. Oculus Quest, hepsinden çok daha ucuz ama çok daha iyi.

Oculus Quest ile yapabildiğiniz o kadar çok şey var ki, hayatınızda fark yaratan deneyimler ardı ardına geliyor. Örneğin, Beat Saber’ın resmen anlamı değişiyor kablolardan kurtulunca ve bir bakıyorsunuz günlük egzersiz rutininiz haline gelmiş. Ya da yatağınızda ayaklarınızı uzatıp filmleri sinema kalitesinde izlemeye başlıyorsunuz. Uçakta başlığınızı takıp o salamura sıkışık koltuk cehenneminden bir anda sinema salonuna ışınlandığınızda dünyanızın değişmesi ise cabası!

Oculus Quest’i diğerlerinden ayıran sadece kullanışlılığı ve çok yönlülüğü değil; takip performansı, görüntü kalitesi, kontrol kolları… Yaptığı her şeyi harika yapan bir cihaz! Elbette çözünürlük ve piksel aralıkları daha gelişime açık, ayrıca SD kart desteği olmaması üzücü. Ama şu an Facebook sırf VR gelişsin diye Quest’i sadece 399$’a satıyor ve inanın her üründen çok ağır zarar ediyor. Piyasada tükendikçe de karaborsada 800$’a kadar çıkıyor fiyatı. Biz Quest 3-4’e geldiğimizde fiyatı 2.000$’lara gelecek gibi görünüyor. Böyle bir deneyimi, bu kadar kullanım çeşitliliğini, bu fiyata sunan bir cihaz inanılır gibi değil. Düşünsenize, evde oturup sanal gerçeklikte arkadaşlarınızla buluşmak, peki ya daha fazlası? İşte bu!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorumu sen yapmak ister misin?